Ζωή βγαλμένη από ταινία: Περιμένε 2 χρόνια τους ανθρώπους της, που είχαν φύγει από τη ζωή.

Πώς μετριέται η αγάπη; Η Ίρμα ήρθε στη ζωή μας για να μας δείξει..

 

Δύο χρόνια επιβίωσε λόγω της αγάπης, της ελπίδας και της πίστης που είχε πως οι άνθρωποι της θα επιστρέψουν για να τη φροντίσουν. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι είχε την Ίρμα. Δύο άνθρωποι που “έφυγαν” από τη ζωή με διαφορά λίγων μηνών. Κάπως έτσι, η Ίρμα έμεινε μόνη της έξω από το σπίτι, όπου ζούσαν, να τους περιμένει..

Να υπομένει το κρύο, τη ζέστη, τη μοναξιά, την πείνα, τη δίψα και το φόβο.. Περιμένοντας. Ελπίζοντας.

Το μέρος όπου βρέθηκε (ορεινή πλευρά της Κινέτας) μετράει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, αλλά αρκετά αδέσποτα ζώα. Η Ίρμα έτρωγε περιστασιακά.. σκουπίδια, φαγητά από ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί για διακοπές.

Εθελοντές της ομάδας ειδοποιήθηκαν για την κατάσταση της και έσπευσαν στο σημείο.

10/10/2015

Το Σάββατο 10/10/2015, 3 εθελοντές της Straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα πήγαν στην Κινέτα και για αρκετή ώρα έψαχναν για την Ίρμα, η οποία εξακολουθούσε να είναι έξω από το σπίτι, όπου έμενε παλιά, αλλά κρυβόταν στους θάμνους.

Τα 2 έτη μοναξιάς στο βουνό την είχαν τρομοκρατήσει και δεν επέτρεπε να την πλησιάσουν..

Η πείνα της όμως, ήταν ο πιο δυνατός σύμμαχος των εθελοντών αφού η Ίρμα μύρισε το φαγητό που της είχαν φέρει και σιγά σιγά άρχισε να βγαίνει από τους θάμνους.Μετά από 3 ώρες προσπαθειών στη βροχή, οι εθελοντές της Straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα κατάφεραν να την πιάσουν.

Χρειάστηκε κάποια ώρα προσαρμογής αλλά τελικά, η Ίρμα μπήκε στο αμάξι ώστε να μεταφερθεί στο κτηνιατρείο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις..

Η Ίρμα είναι μεγάλη σε ηλικία, περίπου 10-12 ετών και έχει κάνει πολλές γέννες. Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις, τριπλεξ καρδιάς, υπέρηχος και ελέγχθηκε για καλαζααρ και ερλιχίωση. Είναι αρνητική για τα 2 τελευταία αλλά πάσχει από σοβαρού βαθμού βραδυκαρδία. Εξαιτίας της κατάστασης της θεωρήθηκε συνετό να μείνει για 3 βράδια στο κτηνιατρείο για παρακολούθηση και έπειτα, μεταφέρθηκε σε σπίτι φιλοξενίας.

13/10/2015

13/10/2015

Η Ίρμα σταματά να τρέμει.. Μένει σε σπίτι και ξεκινά σιγά σιγά να συνηθίζει τους ανθρώπους γύρω της..

Σταματά να φοβάται..

Σταματά να τρέχει..17/10/2015

17/10/2015

Η Ίρμα μέσα σε ελάχιστες μέρες δείχνει έτοιμη να ξαναπροσπαθήσει..

Να αρχίσει πάλι να εμπιστεύεται..

Αλλά γνωρίζουμε πως ο δρόμος μπροστά μας είναι μεγάλος ακόμα..23/11/2015

Η εθελόντρια που την φιλοξενεί παρατηρεί αίμα στο πάτωμα και η Ίρμα μεταφέρεται άμεσα στο κτηνιατρείο, όπου διαπιστώθηκε πως βρίσκεται στις αρχές πυομήτρας.

Εξαιτίας της κατάστασης της καρδιάς της, το χειρουργείο χαρακτηρίστηκε απαγορευτικό για την όμορφη Ίρμα, η οποία ακολούθησε για αρκετές μέρες θεραπεία με αντιβίωση..

Η πυομήτρα ωστόσο, δεν είναι αναστρέψιμη..

02/12/2015