ΔΡΑΣΕΙΣ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ομάδα μας προσπαθεί να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις ώστε περισσότερος κόσμος να μας γνωρίσει από κοντά. Στόχος είναι να γνωρίσεις τα αδέσποτα μας και να πληροφορηθείς τις ανάγκες μας.

Κάθε Πάσχα και κάθε Χριστούγεννα πραγματοποιούνται bazaar για την ενίσχυση του έργου μας! Εκεί θα γνωρίσεις τα αδεσποτάκια μας, θα έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις προϊόντα μας και χειροποίητες κατασκευές των εθελοντών μας. Μην ξεχνάς τη λοταρία μας με υπέροχα δώρα!

Το καλοκαίρι βγαίνουμε όλοι μαζί για ένα ποτό για να γνωριστούμε καλύτερα! Την άνοιξη και το φθινόπωρο διοργανώνουμε ημέρες γνωριμίας με τα αδεσποτάκια μας για να δεις την εξέλιξή τους και να βρεθεί το παντοτινό τους σπίτι!

Όταν υιοθετείται κάποιο ζώο μας και αδειάζει θέση σε σπίτι εθελοντή τότε έρχεται η ώρα της εξόρμησης για να βρούμε νέο περιστατικό που έχει άμεση ανάγκη. Οι στειρώσεις είναι άμεση προτεραιότητά μας, αν υπάρχει άδεια φιλοξενία το περιστατικό μένει μαζί μας αλλιώς γίνεται επανένταξη μέχρι να μπορέσουμε να το αναλάβουμε!!! Κάθε βδομάδα εθελοντές μας σιτίζουν αδέσποτες αγέλες σε διάφορες περιοχές. Επίσης ατομικά ο καθένας φροντίζει τα αδέσποτα της γειτονιάς του.

Η προσπάθειά μας είναι ομαδική, οργανωμένη και γεμάτη αγάπη… Στήριξέ μας

Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2018

Χριστούγεννα δίχως την παρουσία σας δίπλα μας γίνεται;; Ελάτε να μπούμε μαζί σε γιορτινό κλίμα στο γεμάτο χρυσόσκονη Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Straycare.gr !!  Guest stars; Η Φοίβη, η Σιμόν, ο Ιγκόρ, ο Άνχελ και πολλοί ακόμα τετράποδοι φίλοι μας!  🐾 SAVE THE DATE: 🐾 Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00 οι εθελοντές αλλά και τα αδεσποτάκια του σωματείου θα σας περιμένουμε στο καφέ Μηχανική Καλλιέργεια ( Θηβών 245 - εντός Πολιτιστικού χώρου "Μάνος Λοΐζος" ) με πολύ χριστουγεννιάτικο κέφι και μεγάλα χαμόγελα!

Γνώρισε το αδέσποτό σου 2018

Ελπίζουμε να σημειώσατε την ημερομηνία γιατί τα αδεσποτάκια της Straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα ανυπομονούν να σας γνωρίσουν!! ♥ Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, η Straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα θα σας περιμένει στο καφέ "Μηχανική Καλλιέργεια" ( Θηβών 245, Νίκαια ) για να γνωρίσετε τους εθελοντές, τα αδεσποτάκια μας και να κάνετε τις αγορές σας ενισχύοντας το σωματείο μας!

Δράσεις

Βοήθεια στην πληγείσα περιοχή της Μάνδρας Αττικής

Μετά τις πλημμύρες εθελοντές έσπευσαν να δουν την κατάσταση στη Μάνδρα και να βεβαιωθούν πως τα σκυλάκια που φροντίζουμε είναι υγιή και ασφαλή. Η ελπίδα μας δε χανόταν αν και ο φόβος μας είχε κατακλύσει για το τι θα δουν τα μάτια μας. Τα περισσότερα σκυλάκια ήταν καλά. Κάποια δεν τα κατάφεραν και βρήκαμε μόνο το κουφάρι τους. Ξαφνικά ακούσαμε ουρλιαχτά, νομίζαμε ήταν κάποιο πουλί πηδήξαμε σε μια μάντρα και ακολουθήσαμε τον ήχο. Ένα κουτάβι είχε εγκλωβιστεί πίσω από μια ντουλάπα, αρχίσαμε να ψάχνουμε για τα αδέρφια του, τελικά βρήκαμε μόνο ένα εγκλωβισμένο κάτω από ένα παλιό αυτοκίνητο. Δεν μπορούσαμε να τα αφήσουμε καθώς το μέλλον τους θα ήταν αβέβαιο εκεί. Γύρω στα 30 σκυλιά σιτίζονται από την ομάδα μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε!

Στειρώσεις​

Η στείρωση αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων αποτελεί προτεραιότητα. Η στείρωση αποτελεί πρόληψη για θηλυκά και αρσενικά σκυλιά/γάτες όσον αφορά τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Στείρωσε το κατοικίδιό σου για να ζήσει περισσότερα χρόνια!!!!!Στείρωσε το κατοικίδιο σου για να μη γεννήσει και κλείσουν δεκάδες σπίτια-ευκαιρίες για αδέσποτα που πεθαίνουν στον δρόμο!!!! Βοήθησε να στειρωθούν αδέσποτα… Με την πράξη της στείρωσης γλιτώνουν πολλά ζωάκια από την πείνα, τη δίψα, τον πόνο και το αβέβαιο μέλλον στο δρόμο.. Μια σκυλίτσα μπορεί να δημιουργήσει μέσα σε ένα χρόνο κατά μέσο όρο 14 αδέσποτα κουτάβια. Πολλά περισσότερα μωρά γατάκια γεννά μια γάτα. Πολύ σημαντική είναι κ η στείρωση των αρσενικών αδέσποτων σκύλων και γάτων μιας και δεν προσπαθούν να "κατακτήσουν" την θηλυκιά και για χάρη της να τσακωθούν με άλλους ομοίους τους. Λιγότερα αδέσποτα–λιγότερες αρρώστιες- λιγότερος πόνος! Ταυτόχρονα μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ σε αυτή την διαδικασία μέσω μιας κοινοποίησης ενός ζώου που επείγει να στειρωθεί, μεταφέροντας το στον κτηνίατρο , δωρίζοντας ακόμα και 1€ είτε με το να φιλοξενήσεις μέχρι να γίνει επανένταξη.

straycare_logo StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα

StrayCare.gr © 2018 | All Rights Reserved | Developed by Nick Nikitas