Γιατί να έχει τσιπ το κατοικίδιό μου? / Why should my pet have a micro chip?

Το τσίπ είναι αποδεδειγμένα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μόνιμης ταυτοποίησης των κατοικιδίων!

Διαδικασία

Το μικροτσίπ έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και τοποθετείται υποδόρια στη αριστερή πλευρά του λαιμού κοντά στον ώμο του κατοικίδιου. Η διαδικασία πραγματοποιείται αποκλειστικά απο κτηνίατρο, είναι σύντομη και δεν προκαλεί περισσότερο πόνο από ένα απλό εμβόλιο. Η αφαίρεση του μπορεί να γίνει μόνο με χειρουργική επέμβαση.

Κόστος

Οι τιμές πολλές φορές διαφέρουν, όμως κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα 40€. Ωστόσο, αυτό το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλετε για το τσίπ, μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής του κατοικίδιου σας, είναι σίγουρα ελάχιστο μπροστά στο ψυχολογικό κόστος που θα σας επιφέρει η απώλεια του.

Λειτουργία

Αρχικα, ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης δίνεται στον ιδιοκτήτη και άλλο ένα στέλνεται στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο. Στο πιστοποιητικό καταγράφεται η περιγραφή του κατοικιδιού, τα προσωπικά στοιχεία σας καθώς και ο αριθμός του μικροτσίπ (φυσικά καθε τσιπάκι έχει έναν μοναδικό αριθμό). Τα στοιχεία αυτά καταγράφονται στην εθνική βάση ηλεκτρονικών αρχείων. (Για κάθε αλλαγή στα στοιχεία σας οφείλετε να ενημερώσετε τον κτηνίατρο. ) Στην περίπτωση που το σκυλί χαθεί, το τσιπάκι ανιχνεύεται και τα στοιχεία σας διαβάζονται απο μία ειδική ηλεκτρονική συσκευή, το scanner. Έτσι, ο τετράποδος φίλος σας επιστρέφει σπίτι!

Γιατί είναι σημαντικό

Το να χάσει κάποιος το σκύλο του είναι οδυνηρό, αλλά είναι πραγματικά βασανιστικό για το κατοικίδιο που βρίσκεται αβοήθητο στο δρόμο ενώ απειλείται από το θάνατο ανά πάσα στιγμή. Κάθε χρόνο χιλιάδες σκυλιά και γάτες χάνονται. Το τσίπ είναι αποδεδειγμένα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μόνιμης ταυτοποίησης των κατοικιδίων.

Νόμιμο

Ο Νόμος 3170/2003, άρθρο 2, παράγραφος 2, επιβάλλει σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων την ηλεκτρονική σήμανση τους. Η παραβίαση του μάλιστα, επιφέρει είτε φυλάκιση έως 5 μήνες, είτε πρόστιμο από 300€ έως 1500€ ή ακόμη και τις δύο ποινές. Επιπλέον, όλα τα κατοικίδια που ταξιδεύουν σε χώρες της Ε.Ε. απαιτείται να έχουν τσιπάκι και να είναι πλήρως εμβολιασμένα. (Αν πρόκειται να ταξιδέψετε συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας)

Σε ποια κατοικίδια τοποθετείται

Σε σκύλους και σε γάτες. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ+ΤΣΙΠΑΚΙ

Μην αφαιρείτε την ταυτότητα του κατοικιδίου σας από το κολάρο του ακόμα και μετά την εμφύτευση μικροτσίπ. Με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζει από ένα αδέσποτο ή εγκαταλειμμένο ζώο και αν βρεθεί από κάποιον φιλόζωο, θα επιστραφεί σε εσάς άμεσα.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω των εξής τρόπων.

Inbox στην σελίδα του FACEBOOKStrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα

e-mail: infostraycare@gmail.com

ή δείτε ΕΔΩ

Το τσίπ είναι αποδεδειγμένα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μόνιμης ταυτοποίησης των κατοικιδίων!

Scanner. Θα ανιχνεύσει αν υπάρχει τσιπ και ποιος είναι ο αριθμός του.

Το μικροτσίπ έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και τοποθετείται υποδόρια στη αριστερή πλευρά του λαιμού κοντά στον ώμο του κατοικίδιου.

straycare_logo StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα

StrayCare.gr © 2018 | All Rights Reserved | Developed by Nick Nikitas